RADNA I UGOSTITELJSKA ODJEĆA – novi trendovi

Radna i ugostiteljska odjeća imaju tri sjajna noviteta u novim kolekcijama: udobnost, puno modela od popularnog trapera i recikliranog poliestera.

U zadnjih desetak godina se moda ubrzano mijenja i prilagođava svakodnevnim potrebama modernog života i poslovanja. Samim tim, udobnost postaje prioritet, tako da više ne moramo žrtvovati komfor za dobar izgled. Tenisice su postale prihvatljive ne samo u poslovnom, nego i u večernjem stilu, a trendseteri su ih objeručke prihvatili. Ranije su poslovnjaci bez iznimke bili u odjelima i kravatama, žene na visokim petama, a danas smo navikli da CEO dolazi na sastanak uprave u hudici s printom i trapericama. Rezultat toga je pomak u našem poimanju korporativnog odijevanja. Radna i ugostiteljska odjeća prati modnu i to je razlog zbog kojeg se i ona stalno poboljšava u svim segmentima.

UDOBNOST RADNE I UGOSTITELJSKE ODJEĆE

High street trendovi se brzo reflektiraju u radnoj i ugostiteljskoj odjeći pa stoga nove kolekcije ističu udobnost kao svoju najveću prednost. Koriste se rastezljivi materijali, mješavine tkanina koje se lako održavaju, ne zahtijevaju peglanje, a mogu se prati na visokim temperaturama. Osim tog, pri šivanju radne odjeće se puno pažnje pridaje detaljima koji pridonose udobnosti nošenja radne odjeće:

  • elastični struk na radnim hlačama
  • elastični umeci na dijelovima koji se pri radu više savijaju
  • prozračni materijali i otvori na rukavima radnih jakni
Casual radne hlače s vezicom u struku

TRAPER U RADNOJ I UGOSTITELJSKOJ ODJEĆI

Traper se prvi put počeo koristiti u 19 stoljeću upravo kao materijal za radnu odjeću mornara u Genovi. Kad ga je Levi Strauss odluči koristiti za izradu ”nepoderivih” radnih hlača, one postaju hit među kopačima zlata i farmerima, a sve ostalo je povijest. Traperice ubrzo ulaze u modu na velika vrata i postaju simbol rock&roll generacije. Okosnica skoro svih high street brendova je traper, a često se pojavljivao i u visokoj modi. Sada je taj svevremenski materijal prošao cijeli krug i vraća se u radnu odjeću sa stilom. Izdržljiv, ugodan i moderan.

RECIKLIRANI MATERIJALI U RADNOJ ODJEĆI

Danas je održivost i zaštita okoliša neizostavna tema u svim granama industrije pa tako i u proizvodnji odjeće. Organski pamuk je sve više zastupljen unutar kolekcija, a dolaze na red i umjetni materijali. Reciklirani poliester je sve prisutniji u proizvodnji radne odjeće i sve više tvrtki ima takve zahtjeve prema dobavljačima. Prednjače naravno skandinavske i zapadnoeuropske tvrtke, ali i ostatak Europe se polako pridružuje.

Pronađite najbolje rješenje za svoj tim i pošaljite upit!